Vijesti Kultura i obrazovanje Ljubiteljka životinja, matematike i šaha: Bojana Milišić, učenica generacije Stručne i tehničke...

Ljubiteljka životinja, matematike i šaha: Bojana Milišić, učenica generacije Stručne i tehničke škole

0

Agrotehničar Bojana Milišić učenica je generacije Stručne i tehničke škole u Derventi među zanimanjima četvrtog stepena.

Pored odličnih ocijena tokom srednjoškolskog obrazovanja Milišićeva je ostvarila i brojne uspjehe na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima.

Sa dosta uspjeha učestvovala sam na školskim takmičenjima iz matematike u prvom i drugom razredu. Pored matematike, učestvovala sam na šahovskim turnirima gdje sam osvojila odlične rezultate od kojih se izdvaja učešće na Republičkom takmičenju i osvojenom 1. mjestu kao i 4. mjesto na Državnom takmičenju, kaže mlada agrotehničarka.

Pored šaha i matematike, nije joj strano ni pisanje stihova. Učestvovala je na literarnom konkursu “Sjećanje na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac” sa pjesmom „Jasenovac“, a u školskim novinama „Strško“ objavljena je i njena pjesma „Generacija X“.

Od djetinjstva se bavim pčelarstvom i od tada traje ljubav prema životinjama. U slobodno vrijeme volim da pišem pjesme, čitam knjige, igram šah, crtam, fotografišem i upoznajem nove ljude. Volim da savjetujem druge i da im pomažem te zbog toga planiram da upišem Filozofski fakultet, smjer psihologija, kaže za Bojana.

Derventa Cafe/Strško

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here