Vijesti Društvo Ljubomir Kuzmanović odstrijelio 53 lisice

Ljubomir Kuzmanović odstrijelio 53 lisice

0

U prošloj godini lovočuvar Lovačkog društva “Motajica” Derventa, Ljubomir Kuzmanović odstrijelio je 53 lisice. Njegovu kuću krase mnogobrojni trofeji do kojih je dolazio baveći se lovom, a veliko zalaganje za očuvanje plemenite divljači na području opštine Derventa bili su dovoljni motiv da zadobije povjerenje Udruženja lovaca “Motajica” koje mu povjereva poslove lovočuvara.

Ljubomir Kuzmanovic odstrijelio 53 lisice

-Lisica, divlja mačka, kuna, a u poslednje vrijeme šakal ako se razmnože mogu da unište i očiste svu plemenitu divljač, koja se teško poslije oporavlja- kaže Ljubomir.

Zalaže se da svaki lovac uništava predatore, jer fazana, zeca, srnu i druge plemenite divljači lovci će poželjeti da vide, a ne da odstrijele.

-Lisice su se toliko udomaćile i bez straha dolaze na kućni prag i brojku od 53 lisice sam odstrijelio u svom dvorištu ili u blizini kuće. Imao sam priliku da se susretnem sa divljim mačkama i kunama, ali kao što vidite preživio sam, a oni su platili glavom- kroz šalu kazuje Ljubomir.

Samo u lovačkoj sekciji Mišinci ubijeno je više od dvije stotine lisica u prošloj godini, koje su ljetos harali kroz kokošnjce, tvrde lovci iz lovačke sekcije.

S.P. – Posavske novosti 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here