Politika Izbori 2016 Uručena uvjerenja o dodjeli mandata novom načelniku Miloradu Simiću i odbornicima

Uručena uvjerenja o dodjeli mandata novom načelniku Miloradu Simiću i odbornicima

1

img_2128

Predstavnici Centralne izborne komisije BiH uručili su juče u Sarajevu sertifikate načelnicima i gradonačelnicima koji su izabrani na lokalnim izborimna 2. oktobra. Sertifikat je uručen i načelniku opštine Derventa Miloradu Simić, koji je na lokalnim izborima osvojio 10.761 glas ili 62,51 odsto glasova. Sertifikate je dobilo 130 načelnika i 10 gradonačelnika u BiH. Prije preuzimanja uvjerenja o dodjeli mandata, načelnici su potpisali izjavu o prihvatanju mandata.

Na početku svečane ceremonije prisutnima se obratio predsjednik Centralne izborne komisije Ahmet Šantić koji je istakao da se nada i vjeruje da će izabrani načelnici i gradonačelnici opravdati povjerenje koje su im dali glasači, poželio im mnogo sreće i uspjeha u narednom mandatnom periodu.On je ujedno podsjetio i na zakonski rok za konstituisanje skupština opština i opštinskih vijeća u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih izbornih rezultata.

Takođe su predata i uvjerenja za novoizabrane odbornike u lokalnim skupštinama. Za opštinu Dervente uvjerenja su dobili novoizabrani odbornici, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Pijetlović Denis, Jeftić Siniša, Pazurević Radovan, Plisnić Mirjana, Nović Igor, Golubović Borivoje, Ružičić Grozdan, Bećarević Darko i Đuraš Slaviša, iz Srpske demokratske stranke Đurić Pero, Nagradić Željko, Novaković Milorad, Jeftić Dijana, Savović Božidar i Kovačević Vlado, iz Partije demokratskog progresa Petrić Mirko, Đukić Milan i Dimitrić Sanja, iz Ujedinjene Srpske Vukadinović Dragan i Tešendić Miodrag, iz Hrvatskog narodnog saveza Barišić Jozo i Nikolaš Marinko, iz Demokratskog narodnog saveza Simić Drago i Slijepčević Branka, iz Socijalističke partije Gojković Slaven i Zemunović Mirko, iz Narodnog demokratskog pokreta Lazarević Predrag i Milojević Zoran i iz Hrvatske demokratske zajednice Kljajić Marijan.

Odbornici su dužni da u roku od sedam dana potpišu uvjerenja i da se ista dostave Centralnoj izbornoj komisiji.

sert2

derventa.ba

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here