Politika Lokalni izbori 2020 Lokalni izbori 2020: DEMOS se zalaže za uklanjanje ruševnih objekata

Lokalni izbori 2020: DEMOS se zalaže za uklanjanje ruševnih objekata

0

Opštinski odbor DEMOS Derventa se zalaže za uklanjanje svih ruševnih objekata sa područja Dervente.

Svjedoci smo velikih ulaganja u opštinu Derventu, ali i pored maksimalnog uljepšavanja užeg gradskog jezgra veliki estetski, urbanistički i zdravstveni problem predstavljaju ruševni objekti u gradu.

– Potrebno je u roku od 6 mjeseci izvršiti rekonstrukciju ili rušenje i pravljenje zelenih površina ili parking prostora na mjestu “Robna kuća sa upravnom zgradom”, “Bokurova kuća”, “Objekat na Harmanu”, “Braco i seka” i dr. Pored ovih objekata u javnom i privrednom vlasništvu potrebno je ukloniti i ruševne kuće privatnih vlasnika koje se nalaze u užem jezgru grada Derventa kao što su: “objekti u ulici Stevana Nemanje”, “objekti u ulici 1. maja”, “objekti u ulici Kralja Petra I” “objekti u ulici Marije Bursać” i druge, navode u saopštenju koje potpisuje Dragan Pajić.

Sa obzirom da ovo traži velika novčana sredstva, iz DEMOS-a poručuju da je u sljedećem budžetu opštine Derventa potrebno planirati sredstva i o trošku opštine uraditi uklanjanje ruševnih objekata.

Ta sredstva će refundirati opštini vlasnici nabrojanih ruševnih objekata kada budu u finasijskoj mogućnosti sa ograničenim rokom. Na ovaj način imaćemo očišćen grad do 30.06.2021. god. od ruševnih objekata bez dodatnih troškova za građane Dervente čime će naša opština da djeluje mnogo uređenije i urbanije, zaključuju u ovoj stranci.

Politički marketing – Lokalni izbori 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here