Politika Lokalni izbori 2020 Lokalni izbori 2020: Tokom septembra provedena anketa o podršci kandidatima za načelnika...

Lokalni izbori 2020: Tokom septembra provedena anketa o podršci kandidatima za načelnika Dervente

0

Portal Derventa Cafe proveo je u anonimnu anketu u kojoj su naši čitaoci mogli da daju odgovor na pitanje “Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?” na predstojećim Lokalnim izborima 2020.

Od 1. septembra do 1. oktobra u anketi je učestvovalo oko 5.700 čitalaca portala od kojih je 62,7 % dalo podršku kandidatu SNSD-a Miloradu Simiću, dok je 37,3 % glasalo za kandidata koalicije SDS-PDP Vladu Kovačevića.

Glasači su mogli da sa jednog uređaja (mobitela, laptopa, kompjutera) glasaju samo jednom u intervalu od 15 dana, a zbog reprezentativnosti rezultata anketu nismo najavljivali na društvenim mrežama.

Iako svoje čitaoce nismo aktivno pozivali da učestvuju u izboru, politički subjekti jesu svoje simpatizere, što bi donekle moglo uticati na reprezentativnost ankete.

Kako bilo, anketa koju smo proveli pred Lokalne izbore 2016 godine, a u kojoj je učestvovalo nešto manje od 1.400 čitalaca, gotovo se poklopila sa rezultatima Centralne izborne komisije.

Anketa iz 2016. godine
Rezultati CIK-a za Lokalne izbore 2016

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here