Politika Lokalni izbori 2020 Lokalni izbori 2020: Tokom septembra provedena anketa o podršci kandidatima za načelnika...

Lokalni izbori 2020: Tokom septembra provedena anketa o podršci kandidatima za načelnika Dervente

0

Portal Derventa Cafe proveo je u anonimnu anketu u kojoj su naši čitaoci mogli da daju odgovor na pitanje “Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?” na predstojećim Lokalnim izborima 2020.

Od 1. septembra do 1. oktobra u anketi je učestvovalo oko 5.700 čitalaca portala od kojih je 62,7 % dalo podršku kandidatu SNSD-a Miloradu Simiću, dok je 37,3 % glasalo za kandidata koalicije SDS-PDP Vladu Kovačevića.

Glasači su mogli da sa jednog uređaja (mobitela, laptopa, kompjutera) glasaju samo jednom u intervalu od 15 dana, a zbog reprezentativnosti rezultata anketu nismo najavljivali na društvenim mrežama.

Iako svoje čitaoce nismo aktivno pozivali da učestvuju u izboru, politički subjekti jesu svoje simpatizere, što bi donekle moglo uticati na reprezentativnost ankete.

Kako bilo, anketa koju smo proveli pred Lokalne izbore 2016 godine, a u kojoj je učestvovalo nešto manje od 1.400 čitalaca, gotovo se poklopila sa rezultatima Centralne izborne komisije.

Anketa iz 2016. godine
Rezultati CIK-a za Lokalne izbore 2016

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here