Vijesti Hronika Lopov ranjen u pokušaju pljačke

Lopov ranjen u pokušaju pljačke

0

Maskirani muškarac, koji je 1.2. spriječen u pokušaju pljačke Filijale Hipo Alpe Adria banke u Derventi, tokom “rvanja” sa radnikom obezbjeđenja ranjen je iz automatske puške s kojom je bio naoružan.

Milanko Đukić, radnik obezbjeđenja i zaposlenik Agencije “Sector Security”, uspio je savladati lopova koji je u filijalu, koja se nalazi u blizini obdaništa i Fonda socijalnog osiguranja upao oko 10 časova.

U trenutku pokušaja pljačke u prostorijama banke se pored zaposlenog osoblja našlo i nekoliko klijenata.

Očevidac Maid Merdžanović priča da se nalazio ispred šaltera u namjeri da plati obaveze, te da se neprijatno iznenadio kada je primijetio da u banku ulazi maskiran razbojnik s naoružanjem u rukama.

“Sve se dogodilo kao u filmovima. Na glavi je imao onu kapu, fantomku, a u rukama naoružanje. Razbojnik je uperio oružje u čuvara banke koji je odmah uhvatio za uperenu cijev i počeo sa njim da se bori. Ubrzo se čuo pucanj, a čuvar je uspio da savlada razbojnika. Valjda je lopov u toj borbi ranjen”, ispričao je Merdžanović.

Prema njegovim riječima, dok se radnik obezbjeđenja borio sa razbojnikom, klijenti koji su bili bliže vratima su istrčali napolje.

“Ja nisam imao kuda, jer sam bio na najudaljenijem mjestu od vrata. Na sreću sve je dobro prošlo, a ovaj dan ću dugo da pamtim”, istakao je Merdžanović.

Ubrzo su na lice mjesta došli pripadnici Policijske stanice Derventa koji su izvršili uviđaj. Razbojnik, koji je u pokušaju pljačke banke “zaradio” ranjavanje u nogu, prebačen je vozilom Stanice hitne pomoći, prvo u Dom zdravlja u Derventu, a nakon toga u dobojsku bolnicu.

Nezvanično saznajemo da se radi o razbojniku iz obližnjeg naselja kod Dervente i da je odranije poznat policiji. Takođe, istraga će pokazati da li je u pokušaju ovog razbojništva imao pomagače.

Izvor: Nezavisne novine(N.S.) 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here