Vijesti Hronika Lovac Adnan Eminović Pupo se ubio zbog optužbi da je ustrijelio srndaća

Lovac Adnan Eminović Pupo se ubio zbog optužbi da je ustrijelio srndaća

0

Adnan Eminović Pupo (45) ubio se iz puške u porodičnoj kući u Omeragićima kod Dervente, gdje je živio s ocem Sadom. Adnan je ratni vojni invalid i veliki ljubitelj lova, kažu njegove komšije, koji još ne mogu vjerovati da je digao ruku na sebe.

Iza sebe je ostavio oproštajno pismo, u kojem je navodno naveo razloge zbog kojih se odlučio na ovaj korak. Kako su nam kazali mještani, Adnan navodno nije mogao da podnese optužbe da je u lovu ubio srndaća i da će morati snositi krivicu, odnosno da će ostati bez lovačke puške.

Prije samoubistva, pričaju mještani, svoj potez najavio je ocu koji je otišao u obližnju kuću da pozove pomoć. Samo nekoliko minuta kasnije u kući se čuo pucanj. Prema informaciji iz CJB Doboj, lovočuvar Lovačkog udruženja “Motajica” prijavio je Policijskoj stanici Derventa u ponedjeljak da je na njivi u mjestu Pjevalovac kod Dervente pronašao srnu odstrijeljenu iz vatrenog oružja, najvjerovatnije u jutarnjem satima prethodnog dana.

– Pripadnici PS Derventa preduzimaju mjere i radnje na pronalasku osobe koja je na ovaj način počinila krivično djelo nezakonit lov – stoji u informaciji CJB Doboj.

N.S. – Dnevni avaz

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here