Vijesti Društvo Lovačka sekcija Velika Sočanica druženjem obilježila otvaranje sezone lova na srndaća –...

Lovačka sekcija Velika Sočanica druženjem obilježila otvaranje sezone lova na srndaća – FOTO

0

Članovi Lovačke sekcije Velika Sočanica danas su zajedničkim druženjem sa kolegama iz drugih derventskih lovačkih sekcija, okolnih opština i gostima otvorili sezonu lova na srndaća.

Među gostima se našao i predsjednik Lovačkog Saveza Republike Srpske Savo Minić, koji je istakao da se u Sočanici i Derventi već pomalo osjeća domaćim a ne gostom, te da je zahvaljujući sugestijama lovaca sa terena došlo do određenih izmjena u propisima.

Zajedno sa ministarstvom napravili smo jedan veliki iskorak i donijeli smo novi cjenovnik i novi kalendar Lovačkog saveza Srpske. Najbitnije u tome jeste produžavanje lovne sezone na fazane do kraja marta, kao i lov divokoze do kraja januara, snizili smo cijenu mesa srnadaća u odstrijelu u koži za domaće lovce. Sada je dozvoljeno da se predatori love tokom cijele godine bez izdavanja dozvole za lov, naglasio je Minić.

Predsjednik LS Velika Sočanica Milenko Puljanović i predsjednik LU “Motajica” Darko Bećarević zahvalili su se gostima na odazivu i zaželili sve najbolje u lovnoj sezoni.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here