Vijesti Društvo Lovci u Pojezni obavili proljetno prebrojavanje divljači – FOTO

Lovci u Pojezni obavili proljetno prebrojavanje divljači – FOTO

0

Članovi Lovačkog udruženja „Motajica“ obavili su proteklog vikenda aktivnost brojanja divljači, odnosno utvrđivanje brojnog stanja svih vrsta divljači na osnovu čega se izrađuje godišnji plan korištenja divljači.

Radi se o važnoj obavezi članova udruženja, koja se obavlja sa završetkom zime, a dobijeni podaci su osnov za sva planiranja zaštite, gajenja i korištenja divljači.

Ovogodišnje prebrojavanje divljači se odvijalo na području koje pripada sekciji Pojezna, a akciju je vodio glavni lovovođa udruženja Ljubiša Nikolić, u koordinaciji sa lovovođama drugih sekcija. Prebrojavanjem je utvrđeno da divljači ima na zavidnom nivou što je rezultat domaćinskog gazdovanja lovištem. Važno je istaći da je u proteklim danima nabavljeno 1200 kg kamene soli koja je iznesena u lovište, rekao je predsjednik udruženja Darko Bećarević, dodajući da su učesnici nakon radnog dijela upriličili zajedničko druženje.

Među gotovo dvije stotine učesnika svoj doprinos je dao i najstariji član udruženja Dušan Vujičić, koji će uskoro napuniti 89 godina.

Vujičić i Bećarević

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here