Vijesti Društvo LSV Derventa: Usvajanje dokumenta Lokalne volonterske politike prioritet

LSV Derventa: Usvajanje dokumenta Lokalne volonterske politike prioritet

0

Udruženje građana “BiosPLUS” i Lokalni volonterski servis danas su održali drugu prezentaciju “Koncepta volontiranja u okviru lokalne volonterske političe”, sa ciljem uspostavljanja mehanizama saradnje između obrazovnih i drugih javnih ustanova u lokalnoj zajednici koje prepoznaju i imaju potrebu za angažovanjem volontera.

Na prezentaciji su članove Savjeta učenika SŠC “Mihajlo Pupin“ informisali o pravnom okviru koncepta volonterizma, te predstavili analizu potreba za volontiranjem u zajednici

Ukazali smo na potrebu kreiranja i dovršenja dokumenta “Lokalne volonterske politike” sa ciljem upućivanja resornom odjeljenju koje učestvuje u predlaganju dnevnog reda gradske Skupštine. Tako važan dokument bi definisao procedure za organizatore i izvršioce volontiranja usklađen sa Zakonom o volontiranju Republike Srpske, uz podršku lokalne samouprave u smislu praćenja i godišnjih nagrada za veću stimulaciju volontera, kažu u Lokalnom volonterskom servisu.

Početkom decembra planiraju održavanje treće prezentaciju za predstavnike LVS-a, savjeta učenika iz srednjih škola, neprofitnih organizacija i udruženja, te lokalnih institucija kulture i obrazovanja.

Od svih tih ciljanih učesnika želimo animirati najjaktivnije i pozvati u radnu grupu od sedam članova, koja će verifikovati “Nacrt lokalne volonterske politike”. Napravićemo analizu trenutnog stanja u oblasti volonterizma i omladinskog rada, razmjenu informacija o izazovima s kojim se suočavamo i međusobnoj podršci kako bi podstakli proces i aktivnosti koje mogu doprinijeti jačanju društvene kohezije, unapređenju dobrovoljnog rada i omladinskog aktivizma, vidljivost uticaja na okolinu, te razvoj socijalne empatije, naglašavaju iz LVS.

Današnja prezentacija organizovana je uz podršku Volonterskog servisa Republike Srpske i kabineta Gradonačelnika grada Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here