Vijesti Društvo LU “Motajica”: Testirani lovački psi ptičari

LU “Motajica”: Testirani lovački psi ptičari

0

Na danas održanom ispitu urođenih osobina za ptičare na pernatu divljač (IOU) u organizaciji LU “Motajica” Derventa 13 lovačkih pasa dobilo je prolaznu ocjenu.

Naime, Zakonom o lovstvu Republike Srpske je propisano da svi lovni psi koji se koriste u lovištu trebaju da budu ocijenjeni i da imaju položen IOU na određenu vrstu divljači koja se lovi sa tim psima.

Zadovoljstvo mi je da istaknem da su svi psi učesnici ispitu dobili prolaznu ocjenu. Zahvaljujem se u ima rukovodstva udružena sudijama Mirku Petrešinu iz Prnjavora i Saši Kršiću iz Dervente na korektnosti pri ocjenjivanju, kao i našim članovima koji su prepoznali važnost i ozbiljnost ove akcije, istakao je Darko Bećarević, predsjednik udruženja.

Inače, sve troškove ocjenjivana i ispita snosilo je udruženje, a s obzirom da je u petom mjesecu održano polaganje ispita za goniće na divlju svinju, ovim putem LU “Motajica” obavještava sve članove da će od sljedećeg vikenda biti pooštrene lovočuvarske kontrole sa akcentom na gore navedeno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here