Vijesti Kultura i obrazovanje “Mali Budo” dolazi u Derventu

“Mali Budo” dolazi u Derventu

0

U derventskom Centru za kulturu 7. oktobra biće prikazan „Mali Budo“, debitantski film režisera Danila Bećkovića. Scenario, pored Bećkovića, potpisuje filmski kritičar Dimitrije Vojnov, poznatiji po ulozi Zorana u filmu „Tito i ja“.

mali budo

Radi se o crnoj komediji o crnogorskom tinejdžeru kojeg zbog očeve greške i straha od „krvne osvete“ šalju u Srbiju. Međutim, u Beogradu ga osim osvetnika čekaju i drugi izazovi u vidu čari noćnog života i žena, a susret sa metropolom koja „nikad ne spava“ u ovoj kombinaciji može biti smrtonosnija od metka. Naslovne uloge su povjerene Petru Strugaru (Moša iz Montevidea), Sergeju Trifunoviću, Petru Božoviću, Andriji Miloševiću i drugima, što čini odličan spoj mladosti i iskustva, uz neupitan kvalitet. Muziku za film potpisuje poznati crnogorski hip-hop tandem „Who see“.

Film je premijerno prikazan početkom godine na festivalu „Kustendorf“ na Mokroj Gori i to u kategoriji „Novih autora“. Kod nas će biti prikazan u tri termina i to od 17.00, 19.00 i 21.00 čas, a cijena ulaznice iznosi 4 KM. 

Boris Nikolić – DC

PODIJELI