Vijesti Društvo Mališani sa Kosova i Metohije sutra stižu u Derventu

Mališani sa Kosova i Metohije sutra stižu u Derventu

0

Opština Derventa će na poziv Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i ove godine učestvovati u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Djeca će u Republici Srpskoj boraviti u periodu od 16. do 23. juna, a u Derventi bi trebalo da boravi oko 50 mališana, uzrasta 10 do 15 godina. Organizaciju i boravak djece sa Kosmeta svaka lokalna zajednica, porodica i osnovne škole organizuju prema svojim mogućnostima.

U protekle dvije godine učestvovanja u ovom projektu u Derventi je boravilo oko stotinu učenika sa Kosova i Metohije i njihovih osam nastavnika. Tom prilikom su se bratimile derventske osnovne škole „19. april“ i „Nikola Tesla“ sa osnovnim školama „Dositej Obradović“ iz Parteša i „Vuk Karadžić“ iz Šilova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here