Vijesti Kultura i obrazovanje Mališani stiču prva školska iskustva: Počela pripremna nastava u vrtiću “Trol” i...

Mališani stiču prva školska iskustva: Počela pripremna nastava u vrtiću “Trol” i odjeljenju u Osinji – VIDEO

0

U programu pripremne nastave pred polazak u školu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kojeg u Derventi provodi vrtić „Trol“, učestvovaće 146 predškolaca podijeljenih u pet grupa. 

Na taj način mališani koji nisu do sada pohađali predškolsku nastavu će steći prva iskustva u obrazovnom procesu, upoznati se sa metodama rada i započeti proces socijalizacije.

Predškolska ustanova “Trol” od početka učestvuje u projektu ministarstva, kaže direktorica Gordana Simić.

Mi smo ispunili sve uslove da program realizujemo baš onako kako ministarstvo traži, tako da će naših pet grupa sa 131 djetetom i jedno izdvojeno odjelenje u Osinji, koje broji 15 mališana, proći pripremnu nastavu na kvalitetan način. Mališane ove godine očekuje i specijalizovani program “Školica sporta”, naglašava Simićeva.

Set vježbanki „Cvrčkov komplet“, koje se koriste u redovnoj nastavi, ove godine za sve polaznike obezbijedio je načelnik opštine Milorad Simić.

Opština je, želeći pomoći roditeljima, izdvojila 5000 maraka za didaktički materijal, kako bi što bolje mališani usvojili nastavu koja je pred njima, naglasio je Simić.

Program traje od 1. marta do 1. juna, a predškolci će ga pohađati radnim danima u terminima od 16 do 19 časova.

Derventa Cafe/K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here