Vijesti Privreda Manifestacija koja prati razvoj opštine: Đokić otvorio 12. Sajam privrede i turizma...

Manifestacija koja prati razvoj opštine: Đokić otvorio 12. Sajam privrede i turizma – FOTO

0

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom danas je u našem gradu otvoren Sajam privrede i turizma, koji ove godine doživljava dvanesto izdanje.

Sajam je svečano otvorio ministar industrije, energetike i razvoja Petar Đokić, naglasivši posebno da Vlada Republike Srpske snažno podržava ovakve manifestacije, a naročito opštinu Derventa, koja je perjanica privrednog razvoja.

– Takva podržka, uz predan rad načelnika opštine Simića i njegove administracije, dala je izuzetno dobre rezultate razvoju privrednog života opštine Derventa. I Sajam napreduje iz godine u godinu, ima trideset posto više izlagača, što pokazuje da direktno utiče na razvoj novih djelatnosti i ukupan razvoj privrede ove opštine. Broj preduzeća raste, naročito stranih investitora, tako da ovdje vlada visoka zainteresovanost za ulaganje, što je cilj Vlade na čitavoj teritoriji RS, istakao je Đokić, dodajući da je proizvodnja Srpske 4,2 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Načelnik Simić se zahvalio svim uvaženim gostima, istovremeno ističući važnost Sajma i velikog broja izlagača, te odlične statističke indikatore naše opštine.

– Mi smo definitivno ušli u red visokorazvijenih opština Srpske i BiH s obzirom da imamo više od 11% izvoza Republike, što čini oko 11.000 maraka po glavi stanovnika kada je izvoz u pitanju i ukupnu vrijednost od oko 350 miliona maraka, što je za trećinu više od uvoza. Kada znamo da imamo veliki broj austrijskih i drugih investitora, možemo reći da smo napravili korektno privredno okruženje, bez korupcije, rekao je Simić.

Direktor JU Sportsko-kulturni centar Miroslav Simić, inače organizatora Sajma privrede i turizma, kazao je da zbog povećane privredne aktivnosti u Derventi Sajam napreduje iz godinu u godinu.

Naši sugrađani će i ove godine moći vidjeti šaroliku ponudu raznih izlagača koji pripadaju građevinskom sektoru, automobilizmu, prehrambenoj proizvodnji i drugim oblastima.

Pored ministra Đokića, otvaranju su prisustvovali i ministri Zlatan Klokić i Predrag Gluhaković.

B. Nikolić – Derventa Cafe

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here