Vijesti Kultura i obrazovanje Manifestacija “Pjesme Andrićgradu”: Posebne pohvale za mladog derventskog pjesnika

Manifestacija “Pjesme Andrićgradu”: Posebne pohvale za mladog derventskog pjesnika

0

Protekle subote, 28. jula, održana je četvrta manifestacija “Pjesme Andrićgradu” na kojem su učestvovali i derventski pjesnici Saša Mičić i Evita Bojkovac.

Na konkursnu temu “Pjesme Andrićgradu – Višegradu – Vizijama – Ljubavi” pristiglo je 478 pjesama od 289 autora iz 16 zemalja, a u promovisani Zbornik su, pored nagrađenih, ušle i odabrane pjesme, među kojima i radovi oba derventska pjesnika.

I dok je Evita bila najmlađa učesnica manifestacije, Sašina pjesma “Ivu Andriću” jedna je od deset radova koje su zaslužile posebne pohvale žirija.

Andrićgrad, ta produžena ruka Ivine Ćuprije i zadužbina u čast našem velikom piscu i književniku, ove godine je okupila značajan broj književnih stvaraoca iz zemlje i regiona, kazao je Mićić.

Saša Mičić

Ovo je bio prvi put da sam učestvovao na konkursu za najljepšu pjesmu posvećenu Andrićgradu i svakako mi je zadovoljstvo da je moja pjesma izdvojena i pohvaljena između 478 pristiglih tesktova. Svim nagrađenim i pohvaljenim obezbjeđen je smještaj, tako da ova manifestacija polako prerasta u nešto čime bi se Andrićgrad mogao ponositi, naglasio je mladi pjesnik, ističući ozbiljnost organizatora koji im je predstavio ljepote Andrićgrada i omogućio plovidbu Drinskim jezerom.

Žiri, sačinjen od književnih stvaraoca Todora Bjelkića i Slađane Milenković, prvu nagradu dodijelio je Tripku Draganiću iz Podgorice za pjesmu “Više Višegrada pravedna svjetlost”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here