Vijesti Društvo Manifestacijom „Naše različitosti – naše bogatstvo“ obilježen Međunarodni dan mira

Manifestacijom „Naše različitosti – naše bogatstvo“ obilježen Međunarodni dan mira

0

Udruženje ratnih-vojnih invalida 1991-1995 opštine Derventa juče je, simbolično, na Međunarodni dan mira, organizovalo manifestaciju „Naše različitosti – naše bogatstvo“ u Napretkovom domu kulture.

Inače, ova manifestacija je dio USAID-ovog projekta „PRO-Budućnost“ koji za cilj ima izgradnju mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih grupe u Bosni i Hercegovini, otkrila je koordinator projekta Mara Milanković.

Cilj događaja je promovisanje mira, ali i okupljanje različitih etničkih grupa iz različitih sredina sa željom da im pokažemo kako mi u Derventi, jednoj multietničkoj opštini, radimo i djelujemo. Želimo i da pošaljemo poruku svima da Derventa može da posluži kao primjer suživota, pomirenja i povjerenja, rekla je Milanković, dodajući da je i samo udruženje osnovano na ovaj datum 2003. godine.

Događaj su svojim nastupom uveličali hor „Mozaik“, kulturno-umjetnička društva izložbama nošnji, te HKD „Napredak“ izložbom starih fotografija, kao i članovi Turističke organizacije Derventa predstavljanjem svojih rukotovorina.

Projekat provode američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS), sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here