Vijesti Kultura i obrazovanje Manji broj prvačića: Upisi u osnovne škole pri kraju

Manji broj prvačića: Upisi u osnovne škole pri kraju

0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uputilo je poziv roditeljima i starateljima da se u drugoj polovini marta i početkom aprila jave osnovnim školama radi procedure upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju djeca se u prvi razred upisuju u aprilu i maju.

Na području opštine Derventa upis je u završnoj fazi i prema dosadašnjim rezultatima, vidljivo je da će u narednoj školskoj godini biti nešto manji broj prvačića u odnosu na prošlu godinu.

U školskoj 2017/18 upisano je 212 prvačića, a ove godine će ih biti oko 200. U školama kažu da je veći dio posla završen.

U Osnovnoj školi “Nikola Tesla” do sada je u centralnoj školi upisano 93 djece, što je osam đaka više u odnosu na prošlu godinu. U područnu školu u Lužanima Bosanskim upisana su tri đaka.

Osnovna škola “19. april” upisala je 68 prvačića, od toga 51 će nastavu pohađati u centralnoj školi, u područnim školama u Agićima šest, u Miškovcima troje, u Kostrešu petoro i troje u Trstencima. U ovoj školi u prethodnoj godini bila su upisana 64 prvačića u centralnoj školi i 14 u područnim školama.

U centralnoj Osnovnoj školi “Đorđo Panzalović” u Osinji i četiri područne škole do sada je upisano 13 učenika, što je za 7 manje u odnosu na prethodnu godinu. I u Osnovnoj školi “Todor Dokić” upisano je 13 prvačića, dva manje u odnosu na prošlu godinu.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here