Vijesti Kultura i obrazovanje Maštom i ljubavlju dočarali zbirku pjesama omiljene učiteljice

Maštom i ljubavlju dočarali zbirku pjesama omiljene učiteljice

0

U derventskom Centru za kulturu večeras je predstavljena druge zbirka poezije Jasmine Radanović. Djelo pod nazivom „Dječija ljubav i mašta“ predstavila su upravo djeca, tačnije autorkini učenici, koji su upravo maštom i s ljubavlju promociju izveli na jedan potpuno drugačiji način.

Radanovićeva ističe da je zbirka nastala prije dvije godine, a iako je djelo objavljeno ljetos, zbog porodične tragedije predstavljanje javnosti čekalo je do sada.

Zbirka je nastala u najgorem periodu korone, a inspirisana je okruženjem u kojem se nalazim, mojom djecom, mojim đacima, djetinjstvom, gradom i svemu drugom što me okružuje. Najveća inspiracija je ipak porodica, koju treba čuvati i njegovati, a naš zadatak je da to prenesemo i ovoj djeci, istakla je nastavnica razredne nastave u OŠ “Nikola Tesla”.

Treba istaći da je novac od prodaje promovisanog djela autorka namijenila za plaćanje izleta na koji sa đacima ide krajem mjeseca.

Za grafički dizajn zbirke zaslužni su suprug Bojan i sin Sergej, je korice osmislio umjetnik Zdenko Bećarević.

Posebno sam zahvalna i recenzentima, nedavno preminulom Savku Pećiću i Franji Milošu, a zahvalnost dugujem i Srpskom književnom klubu “Vihor” na podršci, kao i gradonačelniku koji je finansijski podržao izdavanje ove knjige, naglasila je Radanovićeva.

Ona je do sada objavila zbirku poezije “Djetinjstvo u sjenci topole”, a Franjom Milošem je izdala knjigu “Ponos brigada” koja govori o Omladinskoj radnoj brigadi “Ivo Lola Ribar” iz Dervente.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here