Vijesti Hronika Medicinski otpad završio u Derventi – VIDEO

Medicinski otpad završio u Derventi – VIDEO

0

Četrdeset tona uvezenog medicinskog otpada dvadesetak dana stoji ispred derventske firme Pramat Plast. Pošiljka sa špricama, ostacima infuzija i krvavim medicinskim otpadom – uredno je spakovana u bijele vreće. Došla je iz Hrvatske, niko ne zna šta će medicinski otpad gazdama koji proizvode plastične folije. Dervenćani u strahu.

Medicinski otpad zavrsio u Derventi

Prije dva mjeseca Ministarstvo ekologije izdalo je dozvolu spornoj firmi, ali samo za uvoz plastiče ambalaže dozvolu za uvoz medicinskog otpada nikada nisu dobili. Reagovali su svi redom od derventske policije, komunalaca pa sve do republičkog inspektorata. Otpad je obilježen žutom trakom. Inspekcija je upravi dala rok od 15 dana da u Varaždin vrati opasni materijal.

Na graničnom prelazu Gradiška roba je deklarisana kao ostaci i strugotine od plastičnih masa. Pošto za uvoz takve robe postoje dozvole, nije izvršen fizički pregled i roba je prošla bez problema.

Šta im radi hrvatski otpad u dvorištu – uprava Pramat Plasta ne želi da kaže. Sekretarica tvrdi, direktor je zauzet – zovite sutra. U Upravi za indirektno oporezivanje potvrđeno nam je da je iz Hrvatske, samo ove godine, u derventsko preduzeće uvezeno čak 358 tona materijala. Kakvog, provjeriće naknadno. Naknadno će i razmišljati o eventualnoj prijavi nadležnim tužilaštvima.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI