Vijesti Sport Memorijalni turnir u šahu ,,Miodrag-Drago Simić,,

Memorijalni turnir u šahu ,,Miodrag-Drago Simić,,

0

U organizaciji Šahovskog kluba održan je  Prvi Memorijalni turnir u šahu ”Miodrag-Drago Simić” koji je odigran povodom godišnjice smrti dugogodišnjeg predsjednika i trenera ovog sportskog kolektiva. Na turniru je učešće uzelo 20 šahista svih starosnih kategorija, a igralo se po švajcarskom sistemu u 7 kola.

Memorijalni turnir u sahu ,,Miodrag-Drago Simic,,

Turnir je svečano otvorio predsjednik Udruženja penzionera Derventa Savko Pijetlović, koji je još od studentskih dana drugovao sa pokojnim prof.Simićem, te je održao i prigoddan govor o životu i radu Drage Simića. Prvi potez u partiji Ana Bojanić-Kristijan Kokanović je povukla supruga pok.Simića Vlasta Simić.

Nakon sedam odigranih kola prvo mjesto sa 5,5 bodova osvojio je Boris Đurđević, koji je sakupio isto bodova kao i drugoplasirani Danijel Sarić. Na diobi od trećeg do petog mjesta su se našli Nesim Ahmić, Dragan Kokanović i Duško Miličić sa po 5 poena.

– Po završetku turnira svi učesnici su položili cvijeće i zapalili svijeće na groblju i još jednom odali počast – kaže Dragan Koknović, predsjednik ŠK Derventa.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here