Vijesti Društvo Međunarodna izložba sitnih životinja

Međunarodna izložba sitnih životinja

0

U organizaciji Sportskog udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja ,, Hobi,, Derventa održana je trodnevna Međunarodna izložba u prostorijama radionice Stručne škole za radnička zanimanja, a pored takmičarskog imala je i prodajni karakter.

Medjunarodna izlozba sitnih zivotinja

Prema riječima Milovana Martića, predsjednika Udruženja ,,Hobi,, ovo je prva izložba nakon što je udruženje obnovilo svoje djelovanje, dok je u ranijem periodu godišnja izložba i odlazak na brojne izložbe u okruženju bila uobičajna praksa.

Martić boravi na privremenom radu u Austriji, ali svoju ljubav prema golubarstvu nije zaboravio. Porijeklom je iz Donjeg Detlaka, a porodičnu kuću je napravio u MZ Ukrina, gdje živi sa suprugom i dvije kćerke.

– Društvo je osnovano još 1996. godine, ali smo rad obustavili jedno vrijeme. Iz Austrije skoro svaki mjesec dolazim kući. Bavim se uzgojem golubova od svoje devete godine. Tada sam od oca morao kradom da uzmem novac za kupovinu golubova, ali sam kasnije isti vratio na mjesto odakle sam uzeo. U obnovljenom društvu ima više od 50 uzgajivača golubova, kunića i dr. Smatramo da ima daleko veći broj uzgajivača i ljubitelja, ali je potrebno vrijeme da se sačini dobra evidencija – kaže Martić.

Prema njegovim riječima cilj je unapređenje u odgoju i razvoju svjesti prema životu i radu, sklanjanju omladine sa ulice i odvikavanje od raznih poroka današnjice.

– Ovaj hobi zahtijeva dosta truda i ulaganja, treba čovjek imati znanja i stalno učiti jer u protivnom mnogo se nemože napredovati- dodaje Martić.

posavskenovosti.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here