Vijesti Društvo Milorad Simić: Očekujemo da u narednim mjesecima Derventa dobije status grada

Milorad Simić: Očekujemo da u narednim mjesecima Derventa dobije status grada

1

Povodom izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika da će Derventa dobiti status grada oglasio se i načelnik opštine Milorad Simić.

Simić je podsjetio da je nadležnom ministarstvu predan elaborat o ovoj temi i da očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca na Narodnoj skupštini Republike Srpske biti donesena odluka o statusu grada.

Možda nemamo zakonom predviđen broj stanovnika, ali smo svim drugim parametrima ispunili uslove za status grada. Derventa je imala 57 hiljada stanovnika i 12 hiljada zaposlenih, potom je porušena, ali smo se podigli kao feniks iz pepela. Danas je ovdje oko sedam hiljada zaposlenih, četiri hiljade penzionera, nije to dobro, ali je bolje nego kod mnogih drugih opština. Mi smo zabilježili izvoz od 335 miliona, a i uvoz od 260 miliona, što je dobar skor. To je nepunih 13 hiljada maraka po glavi stanovnika Dervente, naglasio je načelnik opštine.

Derventa ima stogodišnju tradiciju u brojnim oblastima, od derventskog vodovoda, preko Učiteljske škole, Gimnazije, Poljoprivredne škole, Derventskog lista, pa sve do FK “Tekstilac”.

Želim da gradovi postanu i Prnjavor i Foča i Mrkonjić Grad i Laktaši i mnogi drugi. Nije borba da postanete grad, borba je da obezbijedite parametre da bi vas neko prepoznao. Status grada nije medalja koju dobijete i završili ste. Treba raditi. I svih ovih 824 privredna subjekta je meni malo, ova 31. strana kompanija je najveća koncentracija stranog kapitala, ali je meni to malo, ovaj broj od sedam hiljada zaposlenih je malo. Znači, treba još raditi i puno ozbiljnije se moramo prihvatiti svega, pogotovo stranih ulagača, istakao je Simić.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Ma nas gradonacelnik je ptavo olicenje gradjanina ovog „GRADA“. Cim ga vidite, a pogotovo kad ga cujete, jasno vam je ko je i odakle je.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here