Vijesti Politika Miloradu Simiću priznanje za razvoj biznisa i privlačenje investitora

Miloradu Simiću priznanje za razvoj biznisa i privlačenje investitora

0

Društvo za medijsku i izdavačku djelatnost “Indikator” iz Sarajeva je, u svojoj tradicionalnoj akciji “Najbolji poslovni potez u BiH 2017”, dodijelilo priznanje načelniku opštine Miloradu Simiću i opštini Derventa.

U obrazloženju nagrade stoji da je priznanje dodijeljeno za postignute rezultate u razvoju biznisa i privlačenju novih kompanija da investiraju na području opštine.

“Indikator” je jedan od vodećih poslovnih medija u BiH, a izbor naboljeg poslovnog poteza je projekat koji se provodi od 2012. godine.

Odluka o najboljim poslovnim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu usvojenog pravilnika i na bazi mjesečne analize oko 500 informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora.

Dr Ljubo Jurčić

Na ovom projektu “Indikator” angažuje i vlastiti tim eksperata ekonomskih nauka, privrednika, novinara i urednika privrednih i biznis rubrika. Na čelu konsultantskog tima u 2017. godini bio je ugledni hrvatski ekonomista dr Ljubo Jurčić, profesor na Katedri međunarodne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru ove akcije priznanja će takođe biti uručena i tešanjskoj kompaniji za promet naftom i naftnim derivatima “Hifa”, konstruktoru bosanskohercegovačke CNC mašine Mehmedu Husakoviću iz Jelaha, kompaniji za proizvodnju dizajniranog namještaja MS&WOOD iz Fojnice, te trima kompanijama u oblasti osiguranja.

Za najveći finansijski poslovni potez priznanje će biti uručeno domaćoj kompaniji Imres Smart Greenergy iz Livna koja će sa kompanijom iz Istanbula uložiti 1,6 milijardi eura u izgradnju hidro i vjetroelektrane. Ovo je i najveća investicija zaključena na području zemalja regije u proteklih nekoliko godina.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here