Vijesti Politika Miloradu Simiću priznanje za razvoj biznisa i privlačenje investitora

Miloradu Simiću priznanje za razvoj biznisa i privlačenje investitora

0

Društvo za medijsku i izdavačku djelatnost “Indikator” iz Sarajeva je, u svojoj tradicionalnoj akciji “Najbolji poslovni potez u BiH 2017”, dodijelilo priznanje načelniku opštine Miloradu Simiću i opštini Derventa.

U obrazloženju nagrade stoji da je priznanje dodijeljeno za postignute rezultate u razvoju biznisa i privlačenju novih kompanija da investiraju na području opštine.

“Indikator” je jedan od vodećih poslovnih medija u BiH, a izbor naboljeg poslovnog poteza je projekat koji se provodi od 2012. godine.

Odluka o najboljim poslovnim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu usvojenog pravilnika i na bazi mjesečne analize oko 500 informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora.

Dr Ljubo Jurčić

Na ovom projektu “Indikator” angažuje i vlastiti tim eksperata ekonomskih nauka, privrednika, novinara i urednika privrednih i biznis rubrika. Na čelu konsultantskog tima u 2017. godini bio je ugledni hrvatski ekonomista dr Ljubo Jurčić, profesor na Katedri međunarodne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru ove akcije priznanja će takođe biti uručena i tešanjskoj kompaniji za promet naftom i naftnim derivatima “Hifa”, konstruktoru bosanskohercegovačke CNC mašine Mehmedu Husakoviću iz Jelaha, kompaniji za proizvodnju dizajniranog namještaja MS&WOOD iz Fojnice, te trima kompanijama u oblasti osiguranja.

Za najveći finansijski poslovni potez priznanje će biti uručeno domaćoj kompaniji Imres Smart Greenergy iz Livna koja će sa kompanijom iz Istanbula uložiti 1,6 milijardi eura u izgradnju hidro i vjetroelektrane. Ovo je i najveća investicija zaključena na području zemalja regije u proteklih nekoliko godina.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here