Vijesti Privreda Ministarstvo objavilo javni poziv za dodjelu besplatnih sadnica voćarima

Ministarstvo objavilo javni poziv za dodjelu besplatnih sadnica voćarima

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa Republičkim udruženjem voćara Republike Srpske, donijelo odluku o podjeli sadnica kruške, šljive, jabuke i breskve.

– U ovom trenutku nisu poznate sorte voća i to će biti ponuđeno kasnije kada se dostave spiskovi zainteresovanih proizvođača. Uslov je sadnja na površini minimum 0,5 ha – 1,0 ha po gazdinstvu. Sadni materijal je besplatan, a kontrolu sadnje će vršiti Udruženje voćara Republike Srpske i klaster „Poljoklast“, saopšteno je iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Derventa.

Svi zainteresovani proizvođači treba da se jave do 29.01.2021.godine do 15 časova na telefon broj: 053/315-170 ili 053/250-699, ili na e-mail adresu : [email protected] , do 31.01.2021.godine do 11 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here