Vijesti Hronika Ministarstvo poljoprivrede organizovalo kontrolu bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata

Ministarstvo poljoprivrede organizovalo kontrolu bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je na području opština Doboj, Derventa, Stanari i Modriča kontrolu bespravne sječe, krađe i nelegalnog prometa šumskih drvnih sortimenata, a prilikom kontrola nije bilo zloupotrebe položaja.

Kontrolu u 16 subjekata proveli su predstavnici Šumarske inspekcije i preduzeća “Šume Republike Spske” uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno je da je u sklopu ove akcije obavljena i kontrola preduzeća “Jović – Drvoprerada” Doboj, te da su netačni i neprimjereni navodi u pojedinim medijama da su pripadnici navedenih institucija neovlašćeno ušli u krug preduzeća i zloupotrijebili položaj.

Predstavnici “Šuma”, Inspektorata i MUP-a radili su u sklopu svojih pojedinačnih ovlašćenja, koja ni u jednom trenutku nisu prekoračena, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da su Akcioni plan za suzbijanje bespravne sječe, krađe i nelegalnog prometa šumskih drvnih sortimenata, u okviru kojeg je su predviđene terenske kontrole drvoprerađivačkih kapaciteta, donijeli 2015. godine.

Ovakvi vidovi zajedničkih akcija sa ciljem sprečavanja šumskih krađa i drugih nelegalnih radnji u šumarstvu su u proteklom periodu dale veliki uspjeh, te se sa njihovim sprovođenjem planira nastaviti u narednom periodu, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here