Vijesti Hronika Ministarstvo poljoprivrede organizovalo kontrolu bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata

Ministarstvo poljoprivrede organizovalo kontrolu bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je na području opština Doboj, Derventa, Stanari i Modriča kontrolu bespravne sječe, krađe i nelegalnog prometa šumskih drvnih sortimenata, a prilikom kontrola nije bilo zloupotrebe položaja.

Kontrolu u 16 subjekata proveli su predstavnici Šumarske inspekcije i preduzeća “Šume Republike Spske” uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno je da je u sklopu ove akcije obavljena i kontrola preduzeća “Jović – Drvoprerada” Doboj, te da su netačni i neprimjereni navodi u pojedinim medijama da su pripadnici navedenih institucija neovlašćeno ušli u krug preduzeća i zloupotrijebili položaj.

Predstavnici “Šuma”, Inspektorata i MUP-a radili su u sklopu svojih pojedinačnih ovlašćenja, koja ni u jednom trenutku nisu prekoračena, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da su Akcioni plan za suzbijanje bespravne sječe, krađe i nelegalnog prometa šumskih drvnih sortimenata, u okviru kojeg je su predviđene terenske kontrole drvoprerađivačkih kapaciteta, donijeli 2015. godine.

Ovakvi vidovi zajedničkih akcija sa ciljem sprečavanja šumskih krađa i drugih nelegalnih radnji u šumarstvu su u proteklom periodu dale veliki uspjeh, te se sa njihovim sprovođenjem planira nastaviti u narednom periodu, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here