Vijesti Politika Ministrica Rešić posjetila Prnjavor i Derventu

Ministrica Rešić posjetila Prnjavor i Derventu

0

Ministrica uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske Lejla Rešić, danas (29.02.2012.godine) je sa saradnicima posjetila Prnjavor i Derventu, gdje je sa rukovodstvima ovih opština razgovarala o aktuelnoj situaciji i planovima u 2012.godini.“

Ministrica Resic posjetila Prnjavor i Derventu

U Prnjavoru smo razgovarali, između ostalog o adresnom sistemu, o stanju u privredi, te o programima koji se tiču komunalne problematike“ -rekla je ministrica Rešić, navodeći da opština Prnjavor još nije suvojila budžet za kalendarsku godinu te da je na snazi odluka o privremenom finansiranju i da je zakonski utemeljena. Posjeta Prnjavoru bila je prilika da se dotaknu i dva značajna Zakona, koja se odnose na lokalnu samoupravu i na status funkcionera u jedinicama lokalne samouprave.

Stanje u Derventi, ministrica Rešić je ocjenila zadovoljavljjućim, tim prije jer je ova opština jedina u ovoj godini promijenila status i sada je u kategoriji razvijenih opština u Srpskoj.“

Uprkos krizi, u Derventi je solidna privredna slika. Razgovarali smo takođe i o elektronskom uvezivanju matičnih knjiga u Centralnu bazu i dali svojevrsne preporuke s tim u vezi“ – rekla je ministrica  Rešić.

Vlada Republike Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here