Vijesti Privreda “Mirisan” od oktobra izvezao više od 100 kontejnera proizvoda na tržište SAD-a...

“Mirisan” od oktobra izvezao više od 100 kontejnera proizvoda na tržište SAD-a – FOTO

0

Kineska fabrika “Mirisan” od oktobra je izvezla više od 100 kontejnera proizvoda od memorijske pjene na tržište Sjedinjenih Američkih Država, rekao je direktor preduzeća Erik Liu.

Samo tokom novembra smo ukupno izvezli robu u vrijednosti od 8,5 miliona KM, kaže direktor “Mirisana” Erik Liu.

Trenutno imamo oko 100 zaposlenih, a u narednoj godini planiramo da zaposlimo još stotinjak ljudi. Radnici su dobri i vrijedno rade ali su tu i kineski radnici koji ih podučavaju. Uzeli smo u obzir različite parametre i dugo smo razmišljali koji bi grad bio najbolji za otvaranje pogona, odlučili smo da dođemo ovdje i planiramo da i dalje širimo proizvodnju, ističe Liu.

Proizvodni pogon kineske kompanije u Derventi danas je posjetio gradonačelnik Milorad Simić.

Ovo je 33 strani investitor i treća kineska firma u Derventi. U dva navrata sam imao zadovoljstvo sastati se sa vlasnikom kompanije. Nadamo se i da će zaposliti još radnika i da će poslovanje ove kompanije doprinijeti privredi Dervente koja već ostvaruje 300 miliona KM izvoza. Želio sam da dođem i da vidim pogon i da kažem da će ovdje plate biti korektne, rekao je Simić.

Sanela Tutnjević, jedna od radnica zaposlenih na postavljanju unutrašnjih navlaka, rekla je da su uslovi za rad dobri, osim grijanja koje bi moglo biti bolje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here