Vijesti Društvo Mirjani potrebna ortopedska cipelica

Mirjani potrebna ortopedska cipelica

0

Nakon pregleda na Institutu za zdravstvenu zaštite majku i dete u Beogradu, četverogodišnjoj Dervenćanki Mirjana Ćorić odložena je operacija stopala kojom će se eliminisati deformitet na njenoj lijevoj nozi po dijagnozi “talipes equinovarus”.

Konzilijum ove ustanove je odlučio da postoji potreba za hirurškim liječenjem, tačnije izjednačavanje pokoljenica Lizarovljevom metodom, ali da je Mirjana još uvijek premlada i da je donja granica 5 godina.

Zbog toga ljekari savjetuju da do operacije koristi ortopedsko pomagalo, a hrabra Mirjana je danas na UKC-u Republike Srpske pregledana i uzete su mjere za ortopedsku cipelicu.

Danas su uzete mjere i izradiće se cipelica za Mirjanu. Ona košta 1000 KM i to moramo kupiti sami, zbog čega nam je svaka podrška dobrodošla. Fond zdravstvene zaštite pokriva troškove ortopedskog uloška koji košta 700 KM, kao i troškove buduće operacije i dosadašnjeg liječenja, kaže Mirjanin otac Nebojša.

Inače, osi Mirjane, Nebojša i supruga Bosa Ćorić imaju još trojicu sinova.

Svi koju mogu dati doprinost mogu se javiti na broj telefona 065 798 499 ili uplatom na račun broj 5675705000172334 otvoren u Atos banci na ime Mirjanine majke Bose Ćorić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here