Vijesti Kultura i obrazovanje Mišo Đurđević gostovao na kulturnoj manifestaciji u Somboru

Mišo Đurđević gostovao na kulturnoj manifestaciji u Somboru

0

4feb08b32fc2bca59f9db42b69cd4022_l

U organizaciji Zavičajnog udruženja Srba ”Korijeni” iz Sombora proteklog vikenda je upravo u tom gradu održana trodnevna kulturno-književna manifestacija na kojoj su prvog radnog dana predstavljena najnovija književna ostvarenja značajnih stvaralaca i poklonika lijepo pisane riječi, a u toku subote održan je okrugli sto na temu ”Seobe Srba” u odnosu na položaj i značaj Matice.

U večernjim časovima na književnoj večeri svoje stihove govorilo je desetak eminentnih književnih stvaralaca iz Srbije, Slovenije, Mađarske, a iz Republike Srpske i predstavnici Srpskog književnog kluba ”Talasi” iz Prnjavora, Goran Vuković kao predsjednik, i Milorad Mišo Đurđević, kao član Udruženja književnika Srpske i član Kluba ”Talasi”.

U gradu Laze Kostića, neprevaziđenog književnika, pjesnika, novinara, dramskog pisca i estetičara, najzanimljivije i naistaknutije pjesničke ličnosti druge polovine devetnaestog vijeka u Srbiji, za aktivno učešće na susretu Miloradu Miši Đurđeviću dodijeljena je ”Blagodarnica”, na koji način je i grad Derventa dobio još jedno vrijedno priznanje stvarnih poznavalaca književnih vrijednosti.

blagodarnica_milorad_miso_djurdjevic

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here