Vijesti Privreda Mjesečna proizvodnja i do 8.000 pari obuće

Mjesečna proizvodnja i do 8.000 pari obuće

0

Većinski vlasnik italijanske kompanije Veneto Shoes Terencio Gezea (Terenzio Gezzea) kaže da nije nimalo pogriješio kada je došao u BiH i započeo proizvodnju obuće u Derventi.

Sanino

Poticajna sredstva

– U opremu za poslovanje uloženo je oko milion eura. Ovdje stiže materijal potreban za izradu gornjih dijelova obuće. Na mjesečnom nivou proizvedemo skoro 8.000 pari obuće – kaže Gezea.

Ova firma potpisala je s Vladom RS ugovor na osnovu kojeg je za svakog zaposlenog radnika za topli obrok plaćeno 50 maraka.

Na raspisani konkurs za podsticajna sredstva za izvoz u 2008. preduzeće je dobilo 36.000 KM, a iznos novca za ovu godinu, zbog povećanja obima izvoza, dostigao je vrijednost od 58.000 maraka.

Snježana Jovičić, direktorica preduzeća Veneto Shoes Derventa, kaže da se prema svim radnicima ispunjavaju sve zakonom predviđene obaveze.

Obuka radnika

– Kada su u pitanju plaće, one su nešto veće u odnosu na iznos koji je zakonom predviđen za ovu djelatnost. Nastojali smo obučiti osobe koje se javljaju na raspisani oglas za prijem u radni odnos, jer je većina njih završila drugu vrstu škole – kaže Jovičić.

Prema njenim riječima, sljedeća aktivnost je obuka dodatnih radnika, odnosno njihova specijalizacija za ovu vrstu poslova koja će se najvećim dijelom finansirati iz podsticajnih sredstava.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here