Vijesti Kultura i obrazovanje Mlada umjetnica predstavila radove

Mlada umjetnica predstavila radove

0

Samostalna izložba likovnih radova učenice četvrtog razreda osnovne škole Evite Bojkovac otvorena je sinoć u Derventi.

11535787_855647104471699_5418337352836860711_n

Profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci Ostoja Đukić rekao je da je Evita predstavila raskošne boje koje je vješto upakovala u svoje stvaralaštvo.

– Kroz istoriju mnogi umjetnici su počinjali veoma rano da ispoljavaju talenat. I Evita je na tom putu, jer nam je pokazala šta sve može da nacrta i da na svoj način predstavi omiljene likove, ali i snove – rekao je Đukić.

On je naveo da je pred djevojčicom lijepa umjetnička budućnost ako nastavi ovim tempom. “Svakako je dobro ponuditi dalju pomoć i biti uz nju”, kaže Đukić.

Evita Bojkovac, učenica derventske Osnovne škole “19. April”, nedavno je osvojila drugo mjesto na nagradnom konkursu o temi “Žena koju volim i poštujem”, koji je organizovala Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Dervente.

U konkurenciji učenika od prvog do petog razreda osnovne škole, Evita je osvojila drugo mjesto za likovne radove.

Ovo nije prva nagrada koja je dodijeljena ovoj talentovanoj djevojčici. Do sada je više puta nagrađivana, pa je i na večerašnjoj izložbi predstavila neke od tih nagrađenih radova.

Bojkovčeva je ranije je dobila nagradu “Zlatni dječiji osmijeh i specijalne nagrade” za likovno stvaralaštvo na Festivalu humora i dječijeg stvaralaštva u Derventi.

Njen rad bio je najbolji i od svih 657 pristiglih na konkurs o temi “Novogodišnje radosti” na izboru likovnih radova u organizaciji tržnih centra “Tempo” i “Maksi”.

Večerašnja izložba otvorena je u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević”.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here