Vijesti Sport Mladi Dervenćani upoznaju “kraljicu sportova” – FOTO

Mladi Dervenćani upoznaju “kraljicu sportova” – FOTO

0

Od početka oktobra sa radom je započela i prva škola atletike u našem gradu koju vodi Dalibor Vrhovac, iskusni trener sa bogatom karijerom, član Atletskog kluba “San” iz Prnjavora.

Desetak polaznika vrijedno trenira tri puta sedmično u večernjim časovima na terenu sa umjetnom podlogom, te u školskim salama OŠ „Nikola Tesla“ i „19. april“. U narednom periodu nadaju se da će još više drugara krenuti njihovim stopama i upoznati se sa „kraljicom sportova“.

Trenutno rade na popravljanju koordinacije, pravilnoj tehnici trčanja i disanja, te vježbama snage i skočnosti, a u narednom periodu, uz ove treninge, raditi će i na izdržljivosti i brzini.

Trenutni polaznici škole atletike i njihovi roditelji su jako zadovoljni radom. Talenata u Derventi ima i to trenutni polaznici svakodnevno pokazuju na treninzima. Najbolji primjer je Teodora Milojević, koja je posle samo dva odrađena treninga uspjela da pobijedi na 3. Jesenjem humanitarnom krosu AK “San” u Prnjavoru. Svakim danom polaznici škole atletike sve bolje i bolje rade zadane vježbe i zadatke na treningu, ističe trener Vrhovac.

U narednom periodu planiraju da učestvuju na trkama koje se održavaju u regiji, te pozivaju sve zainteresovane da se priključe školi atletike i da se što bolje spreme kako za atletska takmicenja i za ostale sportove koje treniraju u Derventi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here