Vijesti Kultura i obrazovanje Mladi harmonikaši iz Ugljevika se predstavili derventskoj publici – VIDEO

Mladi harmonikaši iz Ugljevika se predstavili derventskoj publici – VIDEO

0

U organizaciji OO Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Dervente večeras je u Centru za kulturu održan koncert harmonikaškog orkestra OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika na kojem je svoje sposobnosti pokazalo petnaestak talentovanih harmonikaša.

„Prosvjeta“ i ovim događajem nastoji dati svoj doprinos kulturnim sadržajima u Derventu.

Angažovali smo mlade harmonikaše, poprilično poznate, želeći da i naši sugrađani dobiju priliku da ih čuju. U narednom periodu ponovo ćemo raspisati konkurs za izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa, a sa novom akademskom godinom nastojaćemo upriličiti gostovanja eminentnih profesora iz oblasti lingvistike, rekao je predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Dragan Kainović.

Član društva Milorad Mišo Đurđević naglasio je da ovaj događaj namijenjen ponajviše djeci školskog uzrasta, izrazivši nezadovoljstvo odazivom derventskih prosvjetnih radnika na slične i druge kulturne manifestacije.

Vođa orkestra Slavko Nikolić rekao je da su Dervenćani mogli da čuju mlađu generaciju harmonikaša orkestra koji postoji dvije decenije.

Za to vrijeme proutovali smo čitav svijet, bili smo učesnici Olimpijade u Sočiju, u Jekaterinburgu smo osvojili „grand pri“, bili gosti sultana u Omanu, gdje smo održali četiri koncerta, kao i tri puta u Americi. Učestvovali smo na takmičenju „Ja imam talenat“, u kojem smo osvojili 4. mjesto, a sada učestvujemo u Pinkovim zvezdama, otkrio je Nikolić samo dio uspjeha orkestra.

Publika je mogla čuti obrade pjesama poznatih izvođača, kao i spletove srpske tradicionalne muzike.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here