Reportaže Mladi i uspješni derventski sportisti: Jelena Ninković, odbojkašica jednog od najboljih klubova...

Mladi i uspješni derventski sportisti: Jelena Ninković, odbojkašica jednog od najboljih klubova BiH

0

Koncem protekle sezone, kada je već bilo jasno da će OK Derventa izgubiti premijerligaški status, Jelena Ninković, jedna od najtalentovanijih odbojkašica kluba i najbolja sportistkinja opštine Derventa za 2016. godinu, priliku da nastavi karijeru u najvišem državnom rangu dobila je potpisivanjem ugovora sa gradačačkom Kulom.

Period adaptacije prošao je veoma brzo, kaže Ninkovićeva, jer su svi u klubu, počev od saigračica, pa do uprave i trenera, bili veoma susretljivi i od pomoći u svakoj situaciji. Pozitivna energija prenijela se i na teren, pa je klub prezimio na drugom mjestu premijerligaške tabele, odmah iza neprikosnovenog brčanskog Jedinstva.

– Polusezona iza nas je bila naporna i zahtijevala je puno truda, rada i zalaganja. Moje saigračice i ja smo sve te izazove prošle zajedno, a kao i na terenu, tako smo bile jedna uz drugu i kada su u pitanju fakultetske i školske obaveze, pa sve do slobodnih aktivnosti. Do sada imamo samo jedan poraz u sezoni i to od Jedinstva u Brčkom, svega 4 izgubljena seta u 11 mečeva, a kada tome dodamo osvajanje Kup FBiH u Lukavcu, možemo s pravom reći da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ističe Ninkovićeva.

A kako će se i u nastavku sezone nastojati zadržati odlični rezultati, praznična pauza je bila veoma kratka i pripreme za nastavak sezone su već odavno u toku. Ipak, zbog manjih zdravstvenih problema, Ninkovićeva će preskočiti dio priprema.

– Zbog toga se trenutno nalazim na mirovanju od nekoliko sedmica, jer doktori smatraju da je moguće da je došlo do preopterećenja na treninzima. Ipak, jedva čekam da se vratim na teren i da do kraja sezone ostvarimo što bolje rezultate, optimistična je mlada odbojkašica, koja ugovor sa timom iz Gradačca ima još godinu i po.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here