Vijesti Kultura i obrazovanje Mladi muzičari pokazali talente na tradicionalnom koncertu “Viva la musica”

Mladi muzičari pokazali talente na tradicionalnom koncertu “Viva la musica”

0

Na tradicionalnom koncertu „Viva la musica“, održanom večeras u Centru za kulturu, predstavili su se učenici derventske Muzičke škole “Nikola Tesla” i njihovi gosti.

Ovim koncertom mladi muzičari su po 16. put pokazali svoje muzičke vještine i najavili dolazak proljeća.

Svoje minute na koncertu dobilo je desetak učenika viših razreda na smjerovima gitara, klavir i harmonika derventske Muzičke škole, dok su se Erna Halilović i Anja Segić, učenice Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora, predstavile izvođenjem kompozicija na flautama.

Njihove starije kolege, učenici prnjavorske Srednje muzičke škole, Andreja Melnik i Aleksandar Dvorančić izveli su kompozicije na violini i harmonici, dok je Marija Magdalena Moreti otpjevala poznatu Đordanijevu ariju „Caro mio ben“.

Na kraju koncerta, nekadašnja učenica Muzičke škole, a danas student druge godine Fakulteta muzičke umjetnosti, buduća pijanistkinja Marija Karanović izvela je jednu od Bahovih kompozicija, da bi koncert zatvorila nekadašnja učenica, a danas profesor Muzičke škole „Nikola Tesla“ Dragana Latinović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here