Vijesti Kultura i obrazovanje Monodrama „K’o kamen“ u Narodnoj biblioteci u ponedjeljak

Monodrama „K’o kamen“ u Narodnoj biblioteci u ponedjeljak

0

Monodramu „K’o kamen“ u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” izvešće glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljana Čekić u ponedjeljak, 22. aprila, sa početkom u 19 časova.

Ova dokumentarna monodrama autorke Dragane Mandrape je nastala u produkciji SPKD „Prosvjeta“ iz Banjaluke, a donosi priču o dvjema ženama, majci i kćerki, njihovim stradanjima, ali i snazi koju su imale u trenucima najvećih iskušenja i stradanja.

„K’o kamen“ je priča o pobijenim hercegovačkim Srbima 1941. i 1944. godine, kao i o stradanjima sarajevskih Srba koji su 1996. godine napuštali svoja ognjišta u istoj koloni sa svojim iskopanim mrtvim junacima i odlazili u nepoznato.

Ljiljana Čekić je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i profesor na Nezavisnom univerzitetu u Banjoj Luci. Završila je Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci. Magistrirala je i doktorirala na fakultetu Dramskih umjetnostiu Beogradu, na Katedri za teoriju i istoriju pozorišta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here