Vijesti Najave i obavještenja Monokomedija Slobodana Ćustića “O glumatanju” pred derventskom publikom

Monokomedija Slobodana Ćustića “O glumatanju” pred derventskom publikom

0

Proslavljeni glumac, scenarista i režiser rođen u Osinji konačno gost Dervente.

O-glumatanju-Slobodan-Custic-219x300

U subotu, 2. jula, u Centru za kulturu Slobodan Ćustić će, povodom 4. jula – Dana oslobođenja opštine, u Derventi igrati svoju monodramu „O glumatanju“.

Radi se o autobiografskoj monokomedija kojom Ćustić na duhovit i autentičan način publici priča najzanimljivije detalje svog kasnog glumačkog školovanja. Radnja prikazuje prijemni ispit na glumi, koji je je veoma neizvestan i težak, mada naoko jednostavan.

“O glumatanju” je netipična forma monodrame, u kojoj se glumac direktno obraća publici, insistirajući na kontaktu i pokušava da ih svojom ličnom pričom o glumi, uvede u svijet i među ljude koji su svoju sujetu i ekscentričnost preveli u ljubav prema pozorištu i način života postavili na tzv. daske koje ništa (život) znače”, jedan je od opisa ove predstave.

Slobodan Ćustić rođen je 9. maja 1958. godine u Osinji. Glumio je u velikom broju filmskih ostvarenja, a najpoznatiji je po ulozi u filmu “Kuduz”. Pored tog filma glumio je i u filmovima i serijama “Tri karte za Holivud”, “Policajac s Petlovog brda”, “Do koske”, “Nož”, “Montevideo, Bog te video”, i u jednoj od epizoda “Državnog posla”. Otac je petoro djece, a od 2014. godine je upravnik Beogradskog dramskog pozorišta.

Početak predstave je predviđen za 20 časova.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here