Vijesti Hronika Mrdak osuđen zbog pokušaja krijumčarenja droge u Veliku Britaniju

Mrdak osuđen zbog pokušaja krijumčarenja droge u Veliku Britaniju

1

Vozač kamiona Vladimir Mrdak osuđen je na devet godina zatvora nakon pokušaja krijumčarenja 40 kilograma kokaina u Veliku Britaniju, skrivenog među tovarima čepova za boce i rolni papira, piše engleska štampa.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala izvršila je istragu protiv Vladimira Mrdaka nakon što je 12. jula ove godine zaustavljen kamion sa slovačkim registracijama na terminalu tunela ispod Lamanša.

U pretresima graničnih snaga otkriven je kokain skriven u plastičnim ambalažama koje su bile stavljene u kutije na vrhu legalne robe.

Droga bi vrijedila oko 3,2 miliona funti da se prodaje na ulicama Velike Britanije. Mrdak (37) iz Dervente (BiH) rekao je istražiteljima da ne zna kako je droga završila u prikolici kamiona.

Naknadno je optužen za pokušaj uvoza droga klase A, za šta se izjasnio krivim tokom saslušanja na krunskom sudu u Kanterburiju 16. avgusta. Osuđen je na devet godina zatvora.

Šef Agencije Mark Hoves rekao je da se organizovane kriminalne grupe oslanjaju se na ljude poput Mrdaka da snabdijevaju Britaniju drogama, te da im je ova intervencija nanijela udarac.

Trgovina kokainom sinonim je za eksploataciju i nasilje, a ova zaplena bi umanjila profit onima koji troše naše zajednice distribucijom. Naš rad sa partnerima poput Graničnih snaga na progonu organizovanih kriminalaca koji stoje iza krijumčarenja droge nikada neće prestati, istakao je.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here