Vijesti Društvo Multisektorski tim usvojio Lokalni akcioni plan za prevenciju nasilja u porodici

Multisektorski tim usvojio Lokalni akcioni plan za prevenciju nasilja u porodici

0

Na današnjem sastanku multisektorskog tima opštine Derventa za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja razmatran je i usvojen Lokalni akcioni plan (LAP) za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici za period 2018./2019. godine na poručju opštine Derventa.

Osnovni strateški pravci definisani u LAP-u su prevencija nasilja u porodici, podrška i pomoć žrtvama nasilja u porodici, zaštita žrtava nasilja u porodici, te praćenje provođenje zakona, politika i mjera protiv nasilja u porodici.

Osnovni prioriteti su podizanje svijesti i edukativni programi, primjena međunarodnih standarda i jačanje multidisciplinarnog i koordinisanog sistema zaštite žrtava nasilja kao i rad sa počiniocima nasilja u porodici, saopštili su iz Udruženja žena “Derventa”.

LAP za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici će biti proslijeđen Opštnskoj komisiji za ravnopravnost polova na razmatranje i usvajanje, a nakon toga i pred odbornike Skupštine opštine Derventa

Projektni tim UŽ “Dervente” upoznao je članove multisektorskog tima i o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i planu za naredni period u projektu „Jačanje institucionalnog i socijalnog odgovora na rodno zasnovano nasilje u BiH” koji se realizuje sa partnerskom organizacijom IN Fondacijom, a podržan je od Ambasade Kraljevine Holandije.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here