Vijesti Kultura i obrazovanje “Munja Business Challenge”: Marina Topalović predstaviće svoju poslovnu ideju na finalnom takmičenju...

“Munja Business Challenge”: Marina Topalović predstaviće svoju poslovnu ideju na finalnom takmičenju u Sarajevu

0

U Banjoj Luci je u utorak održano polufinale takmičenja iz preduzetništva pod nazivom “Munja Business Challenge” na kojem su učestvovale Jelena Kuzmanović i Marina Topalović, učenice Stručne i tehničke škole, u pratnji profesorice Dijane Ćorić.

Topalovićeva je sa svojom ekipom osvojila 2. mjesto i tako se plasirala u finale koje će se održati od 17. do 19. aprila u Sarajevu. Takmičenje je održano u organizaciji Inkubatora društvenih inovacija Munja i partnera, a cilj je da grupa od 4-5 srednjoškolaca, koji se međusobno ne poznaju i dolaze iz različitih gradova, osmisli profitabilno preduzeće ili uslugu na određenu temu.

Marinina grupa imala je zaista zanimljiv zadatak da mlade turiste iz inostranstva privuku da posjete Bosnu i Hercegovinu, a za to su smislili originalnu ideju.

Osmislili smo festival koji bi se u trajanju od 3 dana održavao na Kozari. Festival bi se zvao Goat fest, a slogan nam je “Step by” step jer bi upravo ljudi koracima došli do završnog festivala. Dok bi se popeli do vrha Mrakovice, na svakih 350 metara bi bili postavljene bine gdje bi bilo održavano takmičenje za mlade DJ-eve i tu bi učesnici kampovali u šatorima. Trećeg dana, kad bi stigli do vrha Mrakovice, na posljednjem “stage-u” bi gostovao poznati DJ. Tim festivalom bismo uklopili ugodno s korisnim, rekreaciju i dobar provod, ali i upoznavanje sa prirodnim ljepotama BiH, opisala je zajednički projekat učenica trećeg razreda ekonomskog smjera.

Takmičenje je ispunilo očekivanja, ističe.

Što se tiče samog takmičenja, mogu reći da je rad sa ljudima koje ne poznaješ i koji dolaze iz različitih gradova itekako zanimljiv, jer se svi trudimo da razmišljamo u istom smjeru i u tih nekoliko sati postajemo tim. Poznanstva stečena na tim takmičenjima mogu zaista ostati poznanstva koja će se nastaviti i nakon što se svi vratimo kućama, kaže Topalovićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here