Vijesti Društvo MUP RS: Derventski policajci među istaknutim službenicima – VIDEO

MUP RS: Derventski policajci među istaknutim službenicima – VIDEO

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za 34 policijska službenika koji su u ovoj godini iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spasavanju ljudskih života.

On je ovom prilikom istakao da su oni hrabrim djelima i požrtvovanošću u spasavanju ljudskih života pokazali šta znači ponosno nositi policijsku uniformu, biti human, karakteran i vrhunski profesionalac.

Oni su spasavali ljude, a istovremeno rizikovali svoje živote. Naši policajci su dobro obučeni i motivisani da pomažu građanima u bilo kojoj situaciji i na bilo kom mjestu, rekao je ministar Lukač.

On je istakao da su policijski službenici ljude spasavali iz rijeka, jezera i iz teških situacija kada su životi bili ugroženi.

Jedan od policijskih službenika sa prijema je i Borislav Knežević iz Policijske stanice Derventa koji je početkom ove godine zajedno sa kolegama spasio bebu koja je ostavljena u korpi na ulici. On i sada tvrdi da taj zadatak neće zaboraviti, iako je 30 godina u službi.

Svakako da ovih događaji i nama znače jako puno i da su nam draži od svake represije, poručio je Knežević.

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske Predrag Javorac rekao je da je sa svojim kolegama iz SAJ-a i Policijske uprave Banjaluka spasio čovjeka iz Vrbasa i da je izuzetno ponosan što može služiti narodu i Republici Srpskoj.

Sa posebnim rizikom u julu ove godine susreo se policijski službenik Policijske stanice LJubinje Siniša Bukvić, koji je na interevenciji, postupajući po prijavi PS LJubinje, uspio da od lica koje je prijetilo da će aktivirati bombu, oduzme bombu i nož, bez ikakvih posljedica po lica.

Prijem je upriličen i za Milana Marića (SAJ), Dejana Novića i NJegoša Popovića (PU Banja Luka), Ranka Blagojevića i Nebojšu Stefanovića (PS Potkozarje), PU Banja Luka, Aleksu Kojića, Mirsada Kumbarića, Bogdana Božića, Edina Šabanovića, Dragana Savića, Dalibora Popovića, Milojka Popovića, Dragana Kokanovića, Duška Živanića, Nemanju Marjanovića i Munira Hamidovića iz PU Doboj, Gorana Stojanovića, Aleksandra Krču i Dragana Đurića iz PU Istočno Sarajevo, Dragana Popovića i Ognjena Matijaša, Stefana Tubina, Danijela Cvjetićanina, Milomira Novaković, Željka Cvijića i Milana Kneževića iz PU Prijedor, Vitomira Šerbulu i Ognjena Ercega iz PU Gradiška, Đorđa Eleka, Nemanju Trivuna i Ranka Simovića iz PU Foča.

Svim policijskim službenicima su ovom prilikom uručene zahvalnice.

MUP RS/RTRS

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here