Vijesti Društvo MUP RS: Registarske tablice na vozilima moraju biti čitljive i adekvatno postavljene

MUP RS: Registarske tablice na vozilima moraju biti čitljive i adekvatno postavljene

0

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kontrolisaće u narednom periodu da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive, odnosno oštećene i adekvatno postavljene na vozilu.

Iskustva sa terena govore da građani na registarske tablice lijepe naljepnice, da ih učvršćuju najčešće plastičnim vezicama ili na zadnji dio vozila ugrađuju kamere koje snimaju vožnju unazad, a koje jednim dijelom zaklanjaju registarsku tablicu, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Podsjećamo da je članom 210. stav 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH-a propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro i čitljive, od kojih je jedna na prednjoj, a druga na zadnjoj strani.
Takođe, članom 20. stav 1. Pravilnika o registrovanju vozila, vlasnik vozila dužan odmah, a najkasnije u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih registarskih tablica, saopšteno je.

Policijski službenici će sankcionisati lica koja se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here