Vijesti Najave i obavještenja „Muzički četvrtak sa Flutetama“ i u Derventi

„Muzički četvrtak sa Flutetama“ i u Derventi

0

„Muzički četvrtak sa Flutetama“ je projekat istoimenog kvarteta koji će se u četvrtak (18. februara) održati koncert u derventskom Centru za kulturu.

20160210163633_352950

Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić čine banjalučki Kvartet flauta “Flutete”, čiji je projekat podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

– Ispostavilo se da je četvrtak najidealniji dan za održavanje koncerata klasične muzike jer u toku je radne sedmice, a ipak nije početak kada ljudi tek startuju s radnim obavezama. Odlučile smo se da ćemo četvrtkom muzicirati u raznim gradovima Republike Srpske i javile smo se na konkurs u Vladu. Prošao nam je projekat, tako da ćemo organizovati šest koncerata u ovom ciklusu, a prošle godine smo već odsvirale sedam koncerata”, kaže Sunčica Lončar, najavljujući koncert u Derventi.

Ove četiri akademski obrazovane flautistkinje poznaju se veoma dugo, a prije oko godinu i po osnovan je muzički sastav “Flutete”.

Njihov repertoar čine popularna djela klasične muzike koja je publika sigurno već negdje čula, ali u modernijim aranžmanima. Između ostalog, ostvaruju i posebnu interakciju sa publikom kroz pričanje anegdota iz života kompozitora, rada kvarteta i slično, što program čini još zanimljivijim.

Koncert počinje u 19.00 časova.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here