Vijesti Politika Na “aktualcu” 29. sjednice SO Derventa o komarcima i kupalištima

Na “aktualcu” 29. sjednice SO Derventa o komarcima i kupalištima

0
Foto: Posavske novosti

Na aktuelnom času 29. sjednice SO Derventa odbornička pitanja postavljali su Sanja Dimitrić (PDP) i Branko Katanić (SDS).

Odbornica Dimitrić pitala je da li se obavlja mikrobiološka analiza vode na kupalištima u Derventi i da li je voda na Ukrini odgovarajuća za kupanje ljudi. Radi se o javnim kupalištima i građani bi trebali znati da li su bezbjedni, navela je.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Mile Tadić rekao je da analizu obavlja Institut za javno zdravstvo Republike Srpske 7 dana prije početka rada bazena i potom tri puta mjesečno. Na dodatno pitanje o čistoći Ukrine, Tadić je rekao da će odgovor dostaviti pismenim putem.

Načelnik opštine Milorad Simić naglasio je da takva kontrola postoji na bazenima, ali da su riječne vode tekuće i da je praktično nemoguće garantovati sigurnost da je voda čista, jer ako jedan obavljeni nalaz ispravan, već naredni, obavljen nekoliko sati ili dana kasnije, ne mora biti takav. Tekuće vode se kontrolišu po prijavama i sve ostale kontrole nisu pouzdane, dok je svakodnevno ispitivanje praktično nemoguće.

Šef kluba SDS-a Branko Katanić pitao je da li se planira zaprašivanje komaraca, s obzirom da postoji veliki broj insekata koje prave probleme sugrađanima.

Načelnik opštine Milorad Simić složio se da komaraca, zbog promjenjivih vremenskih uslova, ima više nego inače i poručio da će sačekati da takve akcije pokrenu i okolni gradovi da bi uradili svoj dio posla.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here