Vijesti Politika Na aktuelnom času o OŠ “Nikola Tesla”, subvencijama za prevoz učenika, posjeti...

Na aktuelnom času o OŠ “Nikola Tesla”, subvencijama za prevoz učenika, posjeti Zorana Milanovića…

0

Na aktuelnom času 22. sjednice Skupštine grada Derventa odbornička pitanja su postavljali Sanja Dimitrić, Maja Pjeranović, Darko Bećarević i Branko Katanić.

Odbornica Narodnog fronta Sanja Dimitrić je postavila pitanje da li kasne isplate za subvencije prevoza učenika.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić je podsjetio da je za prevoz izdvojeno 220.000 KM, te da su isplaćeni iznosi za januar i februar, a da je u toku isplata za mart. Prevoznici su preko škola zadnji spisak učenika koji putuju dostavili 18. aprila, tako da konstatacija da se ne isplaćuje nije tačna. Isplata novca nikad nije bila problem, jedino može doći do kašnjenja zbog kasnog dolaska spiskova učenika.

Odbornica SNSD-a Maja Pjeranović je pitala da li postoje nove informacije vezane za rekonstrukciju OŠ „Nikola Tesla“?

Načelnica Odjeljenja za prostorno planiranje Spomenka Živanić je otkrila da je završen glavni projekat rekonstrukcije objekta, te da je raspisana javna nabavka za reviziju projektne dokumentacije. Krajem juna očekujemo da se taj postupak završi, a potom i provede procedura javne nabavke za izvođače radova, navela je Živanićeva.

Darko Bećarević, odbornik SNDS-a, je pitao da li je iko iz Voda Srpske dolazio na teren i analizirao da li je moguće izvoziti šljunak, koji planiraju da kroz koncesiju daju jednom preduzeću, bez oštećenja izgrađenih puteva.

Gradonačelnik Milorad Simić je rekao da je juče stigao dopis Voda Srpske da preduzeće “Drvoprerada Đurić” ulazi u koncesiju eksploatacije šljunka u Drijenu bez kontaktiranja Gradske uprave. Kupljenje su tri parcele na kojima trebaju da se kopa šljunak, ali moj stav je da to neće moći da se radi.

Branko Katanić je pitao da li je rukovodstvo Grada Dervente bilo upoznato sa posjetom Zorana Milanovića i protokolom posjete.

Simić je odgovorio da je možda bolje da pita svog koalicionog partnera Marinka Nikolaša. Meni je Nikolaš rekao za posjetu, ali sam mu odgovorio da ću doći onda kada neko od njih položi vijenac na srpske spomenike, da ću tada uzvratiti istom mjerom. Možda možete dobiti informacije i iz Broda o učešću tamošnjeg gradonačelnika u ceremoniji. Moj stav je da majke uvijek trebaju moći zapaliti svijeću svojim najmilijim, ali politikanstvo u to ne treba uvoditi.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić je sugerisao da bi Katanić isto mogao da pita i organizatora koji obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine, te je Nikolašu postavio pitanje da li je navedenom događaju prisustvovao kao funkcioner Grada, odnosno kao zamjenik predsjednika Skupštine u njegovom odsustvu.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here