Vijesti Društvo Na aktuelnom času o proširenju kapaciteta vrtića “Trol” i rekonstrukciji objekta OŠ...

Na aktuelnom času o proširenju kapaciteta vrtića “Trol” i rekonstrukciji objekta OŠ “Nikola Tesla”

0

Na aktuelnom času 17. sjednice Skupštine grada Derventa govorilo se i o proširenju kapaciteta vrtića “Trol” i rekonstrukciji OŠ “Nikola Tesla”.

Između ostalih, odgovarajući na pitanje odbornika Davora Simića, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje Spomenka Živanić je istakla da je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za kupovinu prostora preko puta objekta vrtića “Trol” pri kraju.

Napravljeni su ugovori za 2 od 3 vlasnika prostorija i već su upućeni prema Pravobranilaštvu, tako da se nadam da će na narednoj sjednici odluke biti pred odbornicima. Treći lokal je u vlasništvu Fonda zdravstvene zaštite RS i tu takođe neće biti problema. Pripremljen je projektni zadatak za javnu nabavku koja će se raspisati naredne sedmice, a odnosi se na rekonstrukciju, adaptaciju i prilagođavanje prostora potrebama vrtića, otkrila je Živanićeva.

Takođe, na pitanje odbornika Mirka Petrića o trenutnom statusu rekonstrukcije OŠ “Nikola Tesla”, podsjetila je da je odabran izvođač radova za izradu projektne dokumentacije za elaborate, urbanističko tehničke uslove i izradu glavnog projekta.

Na terenu su izvršena potrebna istraživanja i očekujemo da dostave izvještaj, dok se uporedo izrađuje glavni priojekat rekonstrukcije. Očekujemo do kraja godine završetak tog dijela posla, rekla je Živanićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here