Vijesti Politika Na dnevnom redu 6. sjednice Skupštine grada Derventa naći će se 30...

Na dnevnom redu 6. sjednice Skupštine grada Derventa naći će se 30 tačaka

0

Na 5. sjednici Kolegijuma Skupštine grada Derventa odlučeno je da će šesta sjednica Skupštine biti održana 25. juna 2021. godine, po prvi put od pojave pandemije u skupštinskoj sali Gradske uprave, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Na dnevnom redu je 30 tačaka. Odbornici će razmatrati prijedloge Nacrta poslovnika o radu Skupštine grada Derventa, etičkog kodeksa Skupštine grada, o organizaciji i funkcionisanju Civilne zaštite u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji grada, te prijedlog odluke o formiranju Štaba za vanredne situacije grada Derventa.

Pred odbornicima će se naći prijedlozi odluke o fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja,o postupku subvencionisanja zakupnine, kao i o visini zakupnine za korišćenje jedinica socijalnog stanovanja, prijedlog odluke o uslovima i načinu obavljanja javnog prevoza lica i stvari na području grada. Biće razmatrane i odluke o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje taksi prevoza, o visini naknade za korišćenje putnog zemljišta za polaganje infrastrukturnih vodova i baznih stanica te informacije o stanju u oblasti kulture na području grada.

Na prijedlog JZU Dom zdravlja Derventa na dnevni je uvrštena i informacija o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva u 2020.godini, a na prijedlog ZP „Elektro Doboj“ – Radna jedinica Derventa biće razmatrana i informacija o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom.

Usvojene su i dopune dnevnog reda na prijedlog jedne trećine odbornika klubova SDS, PDP, DNS, SPS i HS BiH pa će biti razmatran Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada Derventa, prijedlog rješenja o razrješenju jednog člana Upravnog odbora iz reda predstavnika osnivača u JPU „Trol“, rješenje o imenovanju vršioca dužnosti tog člana i prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor člana Upravnog odbora ustanove.

Odbornici će razmatrati i prijedlog o razrješenju tri člana Upravnog odbora „Sportskog centra“ te prijedlog odluke o raspisivanju konkursa za izbor tri člana UO te ustanove, prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti i izboru jednog člana Komisije za statut i propise, prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti i izboru jednog člana Komisije za nagrade i priznanja te prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti i izboru jednog člana Odbora za praćenje primjene kodeksa ponašanja i prijedlog o razrješenju dužnosti i izboru zamjenika predsjednika ovog odbora.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here