Vijesti Privreda Na imanju mljekara Ćudića “niče” moderan objekat – VIDEO

Na imanju mljekara Ćudića “niče” moderan objekat – VIDEO

0

Na imanju porodice Rade Ćudića u Crnči kod Dervente izgrađena je nova moderna štala, prva ovakva na području ovog grada.

Ćudić se duže od dvije decenije bavi proizvodnjom mlijeka, te se uz podršku porodice i sina, koji je ostao na imanju i zasukao rukave, odlučio za ovaj “milionski” korak.

Objekat se prostire na 1.000 kvadratnih metara. Prizemlje štale je u funkciji proizvodnje mlijeka, dok su na spratu planirane kancelarije, prostorija za veterinara, te sala za predavanja. Štalu čini i mehanizam za sakupljanje stajskog đubriva koje se nakuplja u bazenu od 400 kubnih metara.

Izgradnja štale prilagođena je uzgoju oko 70 grla muzilica. Ćudicćima je dijelom stigla pomoć od ministrastva poljoprivrede Republike Srpske.

Nešto više od 60 je muznih krava na ovoj farmi, dok je ukupno na imaju oko 130 grla. Dnevno sa ove frame „poteče“ oko 1.700 litara mlijeka.

Video prilog o ovoj temi pogledajte od 5:35 minuta.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here