Vijesti Kultura i obrazovanje Na Kozari zamirisao Posavski gulaš – FOTO

Na Kozari zamirisao Posavski gulaš – FOTO

1

Danas je na Mrakovici (Kozari) održana tradicionalna privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” koju 13. put organizuju grad Prijedor, Nacionalni park “Kozara”, te turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

Centralnu manifestaciju su obilježila sportska takmičenja gradova i opština Potkozarja i okruženja, te gastro takmičenje na kojem je, među više od 30 učesnika, nastupila i ekipa Stručne i tehničke škole Derventa.

Takmičilo se 8 škola, 12 lovačkih udruženja i 11 planinarskih društava. Našu školu predstavljala su tri učenika II-5 odjeljenja kuvara i to Vladimir Novaković, Jelena Mišić i Nevena Mišić, u pratnji profesora Grozde Vuković, Gordane Perić i Milenka Beukovića. Posjetioce našeg štadna je privukao miris Posavskog kotlića čiji je ukus mnoge oduševio, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove, dodajući das u pobjednici bili domaćini – ekipa Prijedor.

Podršku su im pružili i učenici I-5 odjeljenja kuvara, u pratnji razrednice Ljiljane Balešević, III-5 odjeljenja kuvara, I-2 odjeljenja turističkih tehničara, u pratnji razrednice Slađane Marić, te pedagoga škole Danijele Milošević i profesorice Gordane Gojić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here